Kamna v konceptu moderního vytápění - Koutecký, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se zabývá kamny jako hlavním zdrojem vytápění. Teoretická část řeší praktický i teoretický návrh kamen a spalovací proces. Návrhová část se skládá ze tři, z nespočet variant návrhu kamen v konceptu moderního vytápění. Každá varianta je jedinečná svým technickým řešením i designem. Experiment postihuje vlastnosti hypokaustových akumulačních kamen.

Thesis deals with stoves, considering them as the main source of heating. The theoretical part is focused on practical and theoretical stove designing and burnnig proces. The designing addresses three of the countless variations on the koncept of modern stove heating. Each variant is unique in its technical and design way of solution. Experiment affects the properties hypokaust stove.
The stove in the concept of modern heating
Keywords: Vytápění; akumulační kamna; hypokaust systém; sálavé vytápění; obnovitelný zdroj energie – biomasa; akumulace; tahový systém; peletový systém; automatická regulace procesu spalování; spalinový teplovodní výměník.; Heating; accumulation stove; hypokaust system; radiant heating; renewable source of energy; source of energy – biomass; accumulation; tension system; pellets system; automatic regulation of the burning process; flue gas heat exchanger.