Návrh desek s plošnými spoji na platformě OrCAD 16 - Horčička, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce je zaměřena na návrh desek s plošnými spoji v prostředí OrCAD 16, zejména na specifikaci vhodné metodiky postupu při jejich návrhu. Součástí práce je sada vzorových úloh,  na kterých je vysvětlen a prezentován postup při tvorbě jednotlivých etap. Těmito etapami jsou návrhy elektronického schématu a propojování a následná simulace.

This bachelor's thesis concentrates on layout of printed wiring boards in OrCAD 16 environment, chiefly on specification of appropriate process methodology dutiny its proposal. A set of sample tasks that helps to explain and demonstrate the process at creation of separate phases is a part of this work. Among these phases belong electronical scheme designs,interconnection and subsequent simulation.
PCB Layout on the OrCAD 16 Platform
Keywords: OrCAD; návrh desek plošného spoje; editor schématu; rozmístění; návrh propojení; Capture; PSpice; Layout; sada vzorových úloh; simulace; metodika návrhu; OrCAD; layout of printed wiring boards; scheme editor; layout; Capture; PSpice; set of sample tasks; simulation; metodology proposal