Nositelná elektronika - Moravec, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá vysvětlením pojmu nositelná elektronika a různými možnostmi jejího použití. Tato práce dále obsahuje ukázku realizovaných zařízení v této kategorii. Součástí této práce je také průvodce výběrem součástek vhodných pro návrh nového zařízení v kategorii nositelná elektronika. Výsledkem práce je navržené nositelné zařízení a nabíjecí stanice. Toto zařízení umožňuje číst vstupy od uživatele a zobrazovat tyto informace na chytrém zařízení systému Android připojeném bezdrátovou technologií Bluetooth.

This master’s thesis deals with the explanation of the concept of smart wearables and the different application possibilities. This work also includes examples of finished demonstration devices in this category. Part of this work is devoted to guide the selection of appropriate components for the design of new equipment in the category of smart wearable. The result of this thesis is designed wearable and charging station. This device is able to read user input and display that information on a smart device running under Android system connected via Bluetooth technology.
Smart Wearable
Keywords: Nositelná elektronika; procesor; Bluetooth; senzor; bezdrátové nabíjení; miniaturizace; low-power; Smart Wearable; processor; Bluetooth; sensor; wireless charging; miniaturization; low-power