Dědeček - Auerová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Ve své bakalářské práci zpodobňuji svého dědu, prostřednictvím sochy v životní velikosti. Hlavní důraz kladu na povrchové zpracování sochy, kdy za pomocí fotografií imituji proces texturování, který obvykle probíhá ve virtuálním prostředí. Já ho však dosahuji ručně tím, že pořízené fotografie sama stříhám a lepím. Výsledná socha tak působí velmi živě, až naturalisticky.

In my bachelor thesis I portray my grandfather as a life-size sculpture. The main emphasis is on the surface treatment of the sculpture, where I imitate the texturing process using photographs, which usually takes place in a virtual environment. The resultant statue is very lively, even naturalistic.
Grandfather
Keywords: dědeček; polystyren; fotografie; ruční práce; 3D; grandfather; polystyrene; foto; handmade; 3D