Studie protipovodňových opatření - Fiurášek, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Diplomová práce se zabývá posouzením současného a návrhového stavu protipovodňové ochrany na levém břehu Moravy mezi městy Kroměříž a Hulín. Hydraulické výpočty byly provedeny s použitím 2D numerického modelu pro kulminační průtok Q100. Cílem výpočtů bylo především posouzení variantních návrhů inundačních mostů, které tvoří podstatnou součást navrhovaných protipovodňových opatření v zájmové oblasti. Práce zahrnuje rovněž porovnání různých způsobu zadání vstupních parametrů použitých 2D numerických modelů. Výstupy jsou zpracovány v podobě výkresové dokumentace, mapových příloh a fotodokumentace.

The diploma thesis deals with the assessment of the current and proposed state of flood protection on the left bank of the Moravia between the towns of Kroměříž and Hulín. Hydraulic calculations were performed using a 2D numerical model for peak flow Q100. The goal of the calculations was primarily the assessment of variant designs of inundation bridges, which form an essential part of the proposed anti-flood measures in the area of interest. The work also includes a comparison of different ways of entering the input parameters of the used 2D numerical models. The outputs are processed in the form of drawing documentation, map attachments and photo documentation.
Study of flood protection measures
Keywords: 2D numerický model; povodeň; protipovodňové opatření; inundační mosty; 2D numerical model; flood; flood measures; inundation bridges