Příspěvek k rozboru spolehlivosti výkonových olejových transformátorů - 3. část - Hammer, Miloš; Ertl, Jakub; Barvenčík, Oldřich; Kutálek, David (International Society for Science and Engineering, o.s., 2011)
Improving of Cox Model by factor analysis is described in this article. Application of factor analysis allows to estimate all functional reliability characteristics of power oil transformers.

V článku je ukázáno, jak vylepšit rozbor spolehlivosti založený na Coxově modelu pomocí faktorové analýzy. Po její aplikaci model vhodně odhadoval všechny funkční spolehlivostní charakteristiky, které při běžném použití tohoto modelu nebylo možné stanovit.
Contribution to Reliability Analysis of Power Oil Transformers - 3. Part
Keywords: Výkonový olejový transformátor; Coxův model; faktorová analýza; funkce daná součtem doby provozu a střední zbytkové životnosti; Power Oil Transformer; Cox model; factor analysis; function of sum of operational time and mean residual lifetime