Hodnocení finanční situace podnikatelského subjektu - Kosík, Mirek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce se věnuje hodnocení finanční situace firmy Antares, s. r. o. v letech 2013 až 2017. Ke zhodnocení byly použity vybrané metody a ukazatele finanční analýzy. Data k vypracování byla získana z účetních výkazů, kterými jsou výkaz zisků a ztrát a rozvaha. V první částí práce jsou představena teoretická východiska práce, ve druhé se nachází samotná finanční analýza. Na základě zjištěných výsledků jsou navrhnuta taková řešení a opatření, která by měla zlepšit finanční situaci podniku na trhu.

The bachelor thesis focuses on the evaluation of the financial situation of the company Antase Ltd. in the perion from 2013 to 2017. Selected methods and indicators of financial analysis were used for the evaluation. For the analysis were used data form the closing financial statements, such as the profit and loss statements and balance sheets. The theoretical part is introduced in the first part of the final bachelor project and the financial analysis will be accomplished in the second part. The recommended solutions are based on the findings to improve the financial situation of the company on the market.
Evaluation of the Financial Situation of the Company
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; analýza absolutních ukazatelů; soustavy ukazatelů; financial analysis; financial statements; analysis of absolute indicators; the system of indicators