Návrh a posouzení ŽB skeletu - Hečková, Beata (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá návrh vybraných částí monolitického železobetonového objektu. Statický výpočet obsahuje posouzení stropní desky na lokálních podporách, výpočet sloupů, trámu, schodiště a základové patky. Objekt bude využíván jako polyfunkční dům. V rámci práce byl vypracován statický výpočet, výkresy vyztužení a výkresy tvaru.

This diploma thesis deal with of the design of selected parts of a monolithic reinforced concrete building. Static solution includes an assessment of slab in local supports, calculation of columns, beam, stair and footing. The building will be used as an multifunctional building. In this thesis was developed a static calculation, reinforcement drawings and shape drawings.
Design and review of RC structure.
Keywords: Polyfunkční dům; železobeton; lokálně podepřená deska; sloup; patka; schodiště; trám; mezní stav únosnosti; výkres tvaru; výkresy vyztužení.; Multifunctional building; reinforced concrete; slab in local supports; column; footing; stair; beam; ultimate limit state; drawing of reinforcement; drawing of shape.