Výzkum spolehlivosti statických elektroměrů - Voborník, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá stanovením spolehlivosti statických elektroměrů. Po prvních dvou kapitolách pojednávajících o elektroměrech a spolehlivosti obecně, jsou zde presentovány tři možné cesty k získání parametrů spolehlivosti elektroměrů. První je metoda sběru dat o vadách z pole. Druhá je predikce ze spolehlivostních parametrů jednotlivých komponent. Třetí je metoda zkoušek stárnutím. Na závěr je provedeno zhodnocení dosažených výsledků a zdůrazněn význam této práce pro praxi.

This work deals with setting of dependability of static electricity meters. The first two chapters deal about electricity meters and dependability in general than there are introduced three possible ways for getting dependability parameters. The first methode is data collection from the field. The second methode is reliability prediction from component's reliability. The third methode is aging life tests. Conclusion contains evaluation of results and highligting of importance for practical usage.
Research of Static Electricity Meters Reliability
Keywords: Spolehlivost; statické elektroměry; předpověď spolehlivosti; sběr dat ze sítě; zrychlené spolehlivostní zkoušky.; Dependability; static electricity meters; reliability prediction; data collection from field; accelerated reliability testing.