Domov pro seniory - Kupková, Silvie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
V diplomové práci je řešena novostavba samostatně stojícího domu pro seniory. Objekt je řešen v obci Drnovice, okres Blansko. Domov pro seniory má 1 podzemní podlaží a 3 nadzemní podlaží. V podzemním podlaží jsou navrženy léčebné složky např. rehabilitace, masáže, tělocvična a k tomu příslušné hygienické zázemí. Dále se tu nachází technické zázemí objektu, hygienické zázemí a šatny pro zaměstnance. V prvním nadzemním podlaží je navržen vstup do objektu, recepce, knihovna, společenská místnost, jídelna a další prostory. Druhé a třetí nadzemní podlaží je navrženo k bydlení. Rozměry v maximálním obrysu domu jsou 55,14x30,34m. Základové konstrukce jsou ze základových pasů z prostého betonu C16/20. Podkladní betonová deska tloušťky 150mm je vyztužena KARI sítí 100/100/6. Objekt je proveden ze systému Heluz, obvodové zdivo suterénu je provedeno z BTB tvarovek. Schodiště je železobetonové deskové. Střecha domu je plochá, jednoplášťová.

The thesis dealt with newly built detached house for seniors. The building is designed in the village Drnovice, Blansko district. House for seniors has one basement and three floors. In the basement are designed therapeutic ingredients such as physiotherapy, massage, gym and the appropriate sanitary facilities. Further there are technical facilities, sanitary facilities and lockers for employees. The first floor is designed to entry, reception, library, lounge, dining room and other spaces. Second and third floor is designed for living. Dimensions of the maximum contour of the house are 55,14 x30,34 m. Foundations are of strip footings of plain concrete C16/20. The thickness of the base concrete slab is 150mm and is reinforcer with KARI networks 100/100/6. The building is made of Heluz system, perimeter basement walls is made of the BTB fittings. The staircase is a reinforced concrete slab. The roof of the house is flat, single.
Home for the enderly people
Keywords: Novostavba domu pro seniory Betonové základy Podzemní podlaží Zdící systém Heluz + BTB tvarovky Stropní systém z filigránových desek Železobetonové schodiště; New building for seniors Concrete foundations Basement Masonry system Heluz + BTB fittings Ceiling system of filigree panels Reinforced concrete staircase