Optimalizace zdanění právnické osoby - Kolouchová, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou daně z příjmů právnických osob a zákonně možnými způsoby, které vedou ke snížení daňové povinnosti vybrané společnosti. Teoretická část práce se zabývá právní úpravou daně z příjmů právnických osob a základními pojmy důležitými pro stanovení daně z příjmů a možnostmi optimalizace daně. V praktické části jsou tyto teoretické znalosti využity k vytvoření vlastních návrhů na daňovou optimalizaci vybrané právnické osoby.

This bachelor thesis deals with the issue of corporate income tax and legally possible ways that lead to a reduction of the tax liability of selected company. The theoretical part of the thesis deals with the corporate income tax legislation and basic terms important for determining income tax and tax optimization options. In the practical part, this theoretical knowledge is used to create own proposals for tax optimization of a selected legal entity.
Taxation of legal persons
Keywords: daňová optimalizace; daň z příjmů právnických osob; obchodní korporace; společnost s ručením omezeným; tax optimization; corporate income tax; corporate; limited liability company