Bistabilní systémy v elektrotechnice - Juřica, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
V první části práce se pojednává o bistabilitě a bifurkaci a o jejich využití. Další část se zabývá hysterezí a studiem bistabilních dynamických systémů a jejich stacionárních stavů. Poslední část je věnována klopným obvodům a simulacím v programu Pspice některých z nich.

The first part project deals with a bistability and bifurcation and about their use. Another part deals with a hysteresis and study of the bistable dynamic systems and their stationary states. The last part is devoted to the bistable trigger circuits and a simulation of any of them by the program Pspice.
Bistable systems in electrical engineering
Keywords: bistabilita; bifurkace; dynamický systém; hystereze; klopný obvod; bistable; bifurcation; dynamic system; hysteresis; trigger circuit