Návrh obchodní strategie při vstupu na zahraniční trh - Miklíková, Daniela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práce se věnuje analýzám a následnému návrhu expanze vybrané obchodní společnosti na zahraniční trh. Zkoumaná obchodní společnost se zabývá zprostředkováním služeb především v oblasti hlídání dětí. Diplomová práce je rozdělena do čtyř stěžejních částí. Úvodní část práce vymezuje zkoumanou problematiku a je zde stanoven hlavní cíl práce, na který navazují dílčí cíle, kterých chce práce dosáhnout. V první části je dále popsána využitá metodika práce. Druhá část práce se zabývá definicí stěžejních teoretických pojmů souvisejících s řešenou problematikou. Na teoretickou část navazuje část analytická, v rámci, které je popsán současný stav vybraného trhu a zkoumané společnosti. Poslední návrhová část práce řeší návrhy a doporučení ke vstupu zkoumané společnosti na vybraný zahraniční trh.

The diploma thesis deals with the proposal of the expansion strategy of a selected company on the foreign market. The company is engaged in the business of providing services mainly in the babysitting sector. The thesis is divided into four main parts. The introductory part of the thesis defines the problem to be solved and sets the main objective of the thesis, which is followed by the sub-objectives that the thesis aims to achieve. The first part further describes the methodology used in the diploma thesis. The second part of the diploma thesis is focused ont the key theoretical concepts related to the problem. The theoretical part is followed by the analytical part, which describes the current state of the selected market and the company under study. The last part of the thesis is devoted to proposals and recommendations for the entry of the company into the selected foreign market.
The proposal of a strategy for expansion into a foreign market
Keywords: Expanze; analýza; PESTLE; Porterův pětifaktorový model; McKinseyho model 7S; marketingový mix; Hlídačky.cz.; Expansion; analysis; PESTLE; Porter's model; McKinsey's 7S model; marketing mix; Hlidacky.cz