Příprava a řízení stavební zakázky investorem - Bednář, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Tato diplomová práce pojednává o přípravě a realizaci stavební zakázky z pohledu investora. V teoretické části jsou uvedeny nástroje projektového řízení, které jsou životně důležité pro dokončení stavebního díla. Jedná se zejména o smluvní vztahy, náklady, rizika, legislativu, řízení realizace, časové plány a projekční práce. Praktická část je věnována přípravě a realizaci projektu Rekonverze objektu pletárny a areálu VÚP v Brně, na kterém jsou využity všechny informace z teoretické části.

This gradution thethis deals with and compares the basic concepts of construction project realization planning. The work is concertrated on the methods and procedures for planning time building structure and simultaneously are used on concrete practical of building structure.
Preparation and Management of the Building Order by the Investor
Keywords: Smluvní vztahy; legislativní příprava stavby; projekční práce; územní řízení; stavební povolení; EIA; IPPC; řízení nákladů; řízení rizik; řízení času; kontrola a kvalita výstavby; zkouška výstavby; matice odpovědnosti.; Contractural relations; legislative preparation of building structure; designing work; area management; building licence; EIA; IPPC ( Integrated Pollution Prevention and Control); cost management; risk management; time management; verification and quality of building; construction test; responsibility matrix.