Jízdní asistent pro osobní automobily - Trýska, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Jízdní asistent je zařízení určené pro sportovní vozidla, která nejsou vybavena dostatečným počtem ukazatelů stavu jednotlivých částí pohonného ústrojí. Jedná se především o tlaky, teploty, napětí a další veličiny. Stavové hodnoty jsou na displeji zobrazeny prostřednictvím dvou ručičkových ukazatelů. Ovládání zařízení probíhá přes dotykovou fólii. Zařízení je dále vybaveno čtyřmi ultrazvukovými čidly, která jsou použita pro parkovací asistent a varování před vozidlem v mrtvém úhlu.

The drive assistant is a device designed for application in sportscars not provided with a sufficient amount of gauges showing the state of engine and drivetrain. These gauges usually show pressures, temperatures, voltage, and other quantities. The values are shown on a graphic display as two analog indicators. The states are selected using a touch panel. The device is equipped with four ultrasonic detectors, which are used for parking assist and warning against collision with a vehicle in blind angle.
Drive assistant
Keywords: měření; tlak; teplota; napětí; stav paliva; Atmel; grafický displej; dotykový panel; ultrazvuková čidla; measurement; pressure; temperature; fuel amount; Atmel; graphics display; touch panel; ultrasonic detectors