Vliv velikosti vzorkovací periody na návrh diskrétního regulačního obvodu - Balabán, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá diskrétním regulačním obvodem, u kterého se používá číslicový regulátor, jež má další parametr, a to vzorkovací periodu T. Její velikost má velký vliv na průběh regulace. Pro vybrané regulované soustavy jsou navrženy číslicové regulátory pro různé velikosti vzorkovací periody.

This thesis deals with discrete control circuit, which is used in a digital controller, which has an additional parameter, namely the sampling period T. Its size has a large influence on the course of regulation. Plants for selected digital controllers are designed for different sizes of sampling period.
Influence of sampling period size on discrete control circuit design
Keywords: Diskrétní regulační obvod; regulovaná soustava; číslicový regulátor; vzorkovací perioda.; Discrete control circuit; plant; digital controller; sampling period.