Movement - Rišiaňová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Diplomový projekt Move je jednoduchá 3D digitálna hra v žánrovej typológií platformových hier konkrétne atmosfericko-meditatívneho charakteru s prvkami walking simulátora z pohľadu tretej osoby (TPS). Jej interaktívny obsah sa odvíja od tém, ako sú portréty, maliarskosť, putovanie, meditácia a osobná mytológia. Autorskou štylizáciou námetu a grafickým spracovaním si kladiem za cieľ vytvoriť hrateľný prototyp digitálnej hry obsahujúcej interaktívne prvky, ovládateľnú postavu s menom Mo a atmosferické prostredie levelov, cez ktoré hráč prechádza. Pomocou média digitálnej hry by som chcela poukázať na možnosti komunikačných prostriedkov, ktoré ponúka v rámci umeleckého sveta.

The diploma project Move is a simple 3D digital game in the genre typology of platform games, specifically of an atmospheric-meditative nature, with elements of a walking simulator from a third-person perspective shooter (TPS). Its interactive content is based on topics such as portraits, wandering, meditation, painting and personal mythology. Through the author's stylization of the theme and graphic processing, my goal is to create a playable prototype of a digital game containing interactive elements, with a controllable character named Mo and the atmospheric environment of the levels through which the player passes. Using the medium of digital games, I would like to point out the possibilities of communication means, that it offers within the art world.
Movement
Keywords: digitálna hra; videohra; protopyp; vývoj; portrét; prechádzka; dizajn; 3D; pohyb; meditácia; atmosféra; zážitok; osobná mytológia; mainstream; narrative; štruktúra; dynamika; vizualita; digital game; video game; protopype; development; portrait; walk; design; 3D; motion; meditation; atmosphere; experience; personal mythology; mainstream; narrative; structure; dynamics; visuality