Ocelová nosná konstrukce výrobní haly - Kábrt, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem bakalářské práce bylo provést statický a konstrukční návrh ocelové nosné konstrukce dvoulodní výrobní haly obdélníkového půdorysu o celkové šířce 36 m, tj. se stejnými rozpětími obou lodí 2 x 18 m, a celkové délce cca 72 m. Výška objektu v okapu je 7,5m. V hale pojíždí jeden mostový jeřáb nosnosti 5t a rozpětí 17,1m. Objekt bude zastřešen sedlovou střechou se sklonem 5% (2,86°) s hřebenem v polovině šířky. Modulová vzdálenost příčných vazeb je 6m. Výrobní hala je situovaná na okraji průmyslové zóny města Červený Kostelec. Pro stanovení vnitřních sil na jednotlivých konstrukčních prvcích byl využit RFEM. Dimenzování prvků a spojů bylo provedeno podle platných eurokódů.

The aim of the bachelor thesis was to make a structural design of steel-load-carrying structure of two-bay production hall with rectangular plan with total width 36m, i.e. with the same width both of the bay 2x18m, and total length ca. 72m. Eaves level of the building is 7,5m. There is one trolley crane with load capacity 5t and span 17,1m in the hall. The building will be roofed by saddle roof with slope 5% (2.86°) and ridge in the middle of the width. Modular distance of main frames is 6m. The production hall is situated on the outskirts of industrial part of town Červený Kostelec. RFEM was used for calculation internal forces on individual structural elements. Designing of elements and joints was made according to valid eurocodes.
Steel- load-carrying structure of production hall
Keywords: bakalářská práce; ocelová konstrukce; výrobní hala; mostový jeřáb; jeřábová dráha; příčná vazba; ztužidlo; kotvení; vazník; vaznice; bachelor thesis; steel structure; production hall; trolley crane; crane runway; main frame; bracing; anchorage; girder; purlin