Efekt Chorus - inovace laboratorní úlohy předmětu BSHE - Zvončák, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Práce je teoretická příprava a popis realizace laboratorního přípravku efektu CHORUS pro laboratoř předmětu Studiová a hudební elektronika. V úvodu jsou vysvětleny základní vlastnosti efektů se zpožďovací linkou. Práce se poté zaměřuje na efekt CHORUS a matematické popsání jeho funkce. Jsou zde uvedeny vlastnosti zpožďovací linky tvořené posuvným registrem BBD pracujícím na principu CCD. Pomocí simulace v programu VST Plugin Analyser jsou zde uvedeny modulové kmitočtové charakteristiky efektu CHORUS. Praktická část se věnuje popisu jednotlivých částí obvodu celého zařízení. Výsledky měření důležitých signálů jsou uvedeny v kapitole 5. Na konci práce je uveden návrh napájecího spínaného zdroje pro laboratorní přípravek.

The thesis is a theoretical preparation and description of the construction of a laboratory device, which will be used in the laboratory of Studio and Musical Electronics course. At the beginning of the thesis there are basic features of effects with delay line explained. Then CHORUS effect and its mathematical function is desribed. Features of delay line are shown - delay line contains BBD shift register working on CCD principle. There are Frequency Response characteristics of CHORUS effect simaluted in VST Plugin Analyser program. Practical part deals with the description of the individual parts of the whole device circuit. Results of the significant signals measurement are introduced in chapter 5. A design of power switching supply for this laboratory device is presented at the end of the thesis.
Chorus effect - innovation of laboratory exercise
Keywords: Chorus; Bucket Brigade Device; hudební efekt; zpožďovací linka; hřebenový filtr; Chorus; Bucket Brigade Device; musical effects; delay line; comb filter