Koncepce bytové politiky města Vídně - Koželouhová, Anna (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2014)
Obecní bytová výstavba ve Vídni má dlouhou tradici a její dějiny, vývoj i současný stav slouží jako příklad mnoha světovým metropolím. Jedná se však nejen o kvalitní architekturu a urbanistické celky, příkladnou je především bytová politika, propracovaná legislativa obecní výstavby i marketing a komunikace s veřejností.

Municipal housing in Vienna has a long tradition and its history, development and current status serves as a good example for many capitals worldwide. However, this is not only about quality architecture and urbanism; exemplary is mainly Viennese housing policy, sophisticated legislation, marketing and communication with public.
The housing policy conception of the City of Vienna
Keywords: Vídeň; bytová výstavba; obecní byty; sociální bydlení; bytová politika; Vienna; housing construction; municipal housing; social housing; housing policy