Řízený napájecí zdroj 50V/5A - Herman, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce se zabývá návrhem regulovatelného zdroje stejnosměrného napětí. První část práce pojednává o typickém zapojení zdrojů a následně vlastnostech jednotlivých komponentů zdroje. Druhá část práce je o samotném návrhu řídících obvodů, výběr součástek, zapojení a návrhu plošného spoje.

Bachelor´s thesis deals with the adjustable DC voltage source. The first part deals about the typical involvement of resources and consequently the properties of individual components resources. The second part is the actual design of control circuits, selection of components, wiring and PCB design.
Regulated power supply 50V/5A
Keywords: elektronická zátěž; komparátor; operační zesilovač; regulátor; tranzistor; electronic ballast; comparator; amplifier; regulator; transistor