Elektronické formy marketingu - Učeň, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Předmětem bakalářské práce je definování a podrobný popis stávajících forem elektronického marketingu a analýza jejich účinnosti v souvislosti se záměry propagace. Bakalářská práce je zpracována bez stěžejní účasti konkrétního podniku, některé řešené problémy však byly konzultovány s podniky se specializací na tento obor, zejména pak se společností Actum s.r.o. V první části jsou zpracována teoretická východiska týkající se elektronického marketingu, segmentace uživatelů a analýzy účinnosti internetové reklamy. Ve druhé, praktické části, je uvedeno vlastní členění elektronického marketingu, analýza účinnosti jednotlivých forem v souvislosti s různými záměry propagace a predikce vývoje v blízké budoucnosti.

The aim of the bachelor thesis is definition of present forms of electronic marketing and analysing their ability to be effective in relationship with different aims of propagation. The bachelor thesis is worked up without fundamental participation of specific company but some part were consulted with specialized companies especially Actum s.r.o. At first, I worked up theoretical part about electronic marketing, user segmentation and analysing effectivity of internet advertising. Secondly, I have divided electronic marketing into separate forms. Finally, I have made the analyse of effectiveness related to different aims of propagation and trend prediction of electronic marketing.
Web publishing and contents
Keywords: Marketing; elektronický marketing; e-mail marketing; internetová reklama.; Marketing; electronic marketing; e-mail marketing; internet advertising.