Detekce kvádrů-krabic v obraze - Soroka, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cieľom tejto práce je experimentovať a vyhodnotiť algoritmy s rôznymi prístupmi počítačového videnia s cieľom automatickej detekcie krabíc-kvádrov v obraze. Za týmto cieľom boli v riešení použité prístupy založené na neurónových sieťach. V práci boli prevedené experimenty s klasifikáciou pomocou vlastnej dátovej sady, klasifikáciou s využitím vlastnej konvolučnej neurónovej siete, detekciou pomocou pouvného okna, detektora YOLO a v konečnej iterácií využitie siete U-net pre detekciu krabíc v obraze.

The aim of this work is to experiment and evaluate algorithms with different approaches to computer vision in order to automatically detect boxes-blocks in the image. To this end, neural network-based approaches were used in the solution. Experiments were performed with classification using our own data set, classification using our own convolutional neural network, detection using a window, YOLO detector and in the final iteration the use of U-net network for detection of boxes in the image.
Detection of Boxes in Image
Keywords: Tensorflow; Detekcia; Segmentácia; Keras; YOLO; U-Net; Tensorflow; Detection; Segmentation; Keras; YOLO; U-Net