Vytápění lyžařské ubytovny - Matoušek, Erik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tématem mé bakalářské práce je v teoretické části se seznámit s možností vytápění pomocí kotlů na pevná paliva a jejich rozdělení. Ve výpočtové části je řešen návrh pro vytápění lyžařské ubytovny. Výpočtová část obsahuje výpočet tepelných ztrát, návrh teplosměnných ploch, dimenzování potrubí, návrh zdroje tepla pro vytápění a přípravu teplé vody. Jako zdroj tepla je používán zplyňovací kotel na palivové dřevo. Větrání v objektu je navrženo přirozené větrání.

The theme of my bachelor´s thesis in the theoretical part is familiar with heating by solid fuel boilers and their distribution. In the computation part is the design for heating ski accomodation. The computation part includes the calculation of heat losses, the design of heat transfer surfaces, dimenzioning of pipes, design of the heat source for heating and warm water. As a heat source is applied gasification boiler on firewood. Natural ventilation is designed in whole building.
Heating of the ski hotel
Keywords: Vytápění; lyžařská ubytovna; součinitel prostupu tepla; nevytápěné místnosti; tepelná ztráta; otopná tělesa; zplyňovací kotel; potrubí.; Heating; ski accommodation; heat transfer coefficient; an unheated spaces; heat loss; radiators; gasification boiler.