Bytový dům s polyfunkcí - Kožík, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem řešení diplomové práce je novostavba bytového domu s polyfunkcí. Jedná se o podsklepený čtyřpodlažní objekt. Konstrukční systém je sloupový s monolitickými železobetonovými stropy a jednoplášťovou střechou. V podzemním podlaží se nachází hromadná garáž. V přízemí je na jižní straně vyhrazen komerční prostor. Dále se na patře nachází technické zázemí a 7 bytových jednotek. V dalších patrech se nachází vždy 11 bytových jednotek. Stavba je umístěna v rovném terénu v nové lokalitě určené pro výstavbu bytových domů ve Zlíně části zvané Boněcko.

Subject of the solution master´s thesis is new domestic building with polyfunction. It is four floors building with underground floor. Construction system is made by column with monolithic ferron concrete ceilings and monoplane roof. In underground floor is a garage. In First floor on south side is a space designated for commercial activities. Next on the floor is technical facilities and 7 flats. In next floors there is always 11 flats. Building is located in straight terrain in the development area of new houses in Zlin in area Bonecko.
multifunctional building
Keywords: Bytový dům s polyfunkcí; sloupový systém; jednoplášťová střecha; monolotické železobetonové stropy; bílá vana; kavárna; bytová jednotka; rovný terén; Domestic building with polyfunction; column construction system; monoplane roof; monolithic Ferron concrete ceiling; coffee; flat; straight terrain