Vyhotovení účelové mapy východní části kempu Olšovec v Jedovnicích - Hamrák, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Bakalářská práce popisuje celý postup tvorby účelové mapy východní část kempu Olšovec v Jedovnicích v souřadném systému JTSK a výškovém systému Bpv. Vyhotovená mapa je v měřítku 1:500 a splňuje 1. třídu přesnosti dle ČSN 01 3410. Postup tvorby je rozepsán od charakteristiky území, přípravných prací a výběru přístrojů až po sběr a zpracování naměřených dat. Závěr práce se zabývá grafickým zpracováním a převodem mapy z anotačního měřítka na pevné.

The bachelor's thesis describes the whole process of creating a thematic map of the eastern part of the Olšovec campsite in Jedovnice in the JTSK coordinate system and the Bpv height system. The created map is in scale 1:500 and meets the 1st accuracy class according to ČSN 01 3410. The creation process is detailed from the characteristics of the territory, preparatory work and selection of devices to the collection and processing of measured data. The conclusion of the work deals with graphic processing and map conversion from annotation scale to fixed.
Mapping Survey of eastern part of camp Olšovec in Jedovnice
Keywords: účelová mapa; anotační mapa; tachymetrie; mapování; geodézie; Jedovnice; thematic map; annotation map; tacheometry; land surveying; geodesy; Jedovnice