Analýza řízení jakosti ve společnosti Brněnské vodárny a kanalizace a. s. - Petrovská, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá systémy řízení jakosti a je rozdělena na dvě hlavní části. V teoretické části práce jsou nejdříve vysvětleny základní pojmy a historický vývoj řízení jakosti. Popsána a diskutována je národní politika jakosti a největší prostor je věnován systému managementu jakosti. Dále je porovnána koncepce jakosti podle norem ISO a TQM. Druhá, praktická část práce začíná obecným představením společnosti Brněnské vodárny a kanalizace a. s. a tvoří ji návrh na zlepšení systému řízení jakosti tak, aby mohl být uskutečněn v této společnosti.

This diploma thesis analyzes the present state of a quality system inside the joint – stock company Brněnské vodárny a kanalizace. On the basis of comparison with choice modern continual improvement‘s methods of quality systems this diploma work availeble method, which leads to improvement of the quality system in the test lab of sewage works Brno-Modřice, as part of water quality control’s section.
Quality control analysis in company Brněnské vodárny a kanalizace a. s.
Keywords: Jakost- Řízení jakosti- ISO- Metrologie- Certifikace- metody neustálého zlepšování- Quality Journal; quality- quality system- ISO- metrology- certification- continual improvement‘s methods- Quality Journal