Teleoperační rozhraní pro řízení robotického vozidla s využitím virtuální reality - Revický, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Cieľom tejto práce je navrhnúť užívateľské rozhranie vo virtuálnej realite pre teleoperáciu vozidlového robota, ktorý je vystrojený kamerami, laserovým diaľkomerom typu Velodyne a lokalizačným systémom. Užívateľské rozhranie je navrhnuté podľa aktuálne zaužívaných dizajnových princípov pre tvorbu užívateľských rozhraní vo virtuálnej realite. Práca miestami rieši aj spôsob ako obmedziť nevoľnosť. Navrhnuté rozhranie je implementované v platforme Unity3D. Pri implementácii a testovaní bola využívaná sada HTC Vive Pro.

The goal of this work is to come up with user interface in virtual reality for vehicle robot teleoperation that is equipped with cameras, Velodyne laser distance meter and localization system. The user interface is designed with generally accepted methods for creation of user interfaces in virtual reality. This work also deals with the problem of sickness from VR. The user interface is implemented in Unity3D game engine. The HTC Vive Pro virtual reality kit was used during implementation and testing.
Teleoperation Interface for a Semi-Autonomous Vehicle Using Virtual Reality
Keywords: teleoperácia; robotika; mobilný robot; kolesové vozidlo; vzdialené ovládanie; virtuálna realita; užívateľské rozhranie; teleoperačné rozhranie; teleoperation; robotics; mobile robot; wheeled vehicle; remote control; virtual reality; user interface; teleoperation interface