Sledování vlastností nanokompozitních materiálů - Hudec, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá sledováním vlastností nanokompozitních materiálů na bázi epoxidových pryskyřic, výrobou vzorků a měřením jejich elektrických vlastností. V práci jsou sledovány teplotní závislosti ztrátového činitele, relativní permitivity a vnitřní rezistivity.

This masters’s thesis study electric properties of nanocomposites based on epoxy resins, production of samples and measuring their electrical properties. In this thesis there are observed temperature dependences of the dissipation factor, relative permittivity and internal resistivity.
Study of properties of nanocomposites
Keywords: kompozit; nanočástice; nanoplnivo; epoxidové pryskyřice; composite; nanoparticulate; nanofiller; epoxy resin