Mateřská škola v Třebíči - Svoboda, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce na téma „Mateřská škola v Třebíči“ řeší návrh novostavby mateřské školy. Objekt se nachází v Třebíči v hustě obydlené části Podklášteří. Jedná se o zděnou jednopodlažní samostatně stojící stavbu, osazenou v mírném svahu se vzrostlou zelení. Dispozičně je objekt členěn na tři oddělení a provozní část. V jednotlivých odděleních se nachází šatna, výdejna jídla, pracovna s jídelnou, herna s lehárnou, sklad hraček, sklad lehátek a lůžkovin, umývárna, WC, úklidová místnost a technická místnost pro vzduchotechnické jednotky. Oddělení jsou zastřešeny dřevěnými vazníky, které vynáší jednoplášťovou sedlovou střechu s extenzivní zelení. Nad provozní částí je řešena plochá jednoplášťová střecha. Stěnový systém je tvořen z keramických tvárnic systému Porotherm a vazníky od firmy Vazníky D.N.K.

This diploma thesis on a topic “Nursery school in Třebíč” deals with a new building proposal of a nursery school. The building is situated in Třebíč, in a densely populated part of the town which is called Podklášteří. It is a brick single-storey detached building, mounted on a gentle slope with green vegetation. The layout of the building is divided into three departments and an operational part. In each department, there is a dressing room, food distribution, study and dining room, playroom with a cushy job, toy store, warehouse of folding beds and bedding, washroom, toilet, utility room and room for the air handling units. Departments are covered by wooden trusses which bear single-layer saddle-shaped roof with an extensive green vegetation. Above the operational part, there is a single-layer flat roof. Wall system is made of ceramic blocs of a system Porotherm and trusses are from a company called Vazníky D.N.K.
Nursery school, Třebíč
Keywords: mateřská škola; zděný; jednopodlažní; oddělení; vzduchotechnika; extenzivní zeleň; sedlová střecha; vazník; plochá jednoplášťová střecha; nursery school; brick; single-storey; department; air handling units; extensive green vegetation; saddle-shaped roof; truss; single-layer flat roof