Testování technologie on-the-fly přístrojem LaserTRACER - Vala, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Diplomová práce popisuje realizaci a testování technologie on-the-fly pomocí samonaváděcího interferometru. Touto metodou je možné uskutečnit měření s větším množstvím měřených bodů a snížení času kalibrace obráběcího stroje. Naměřené kalibrační a verifikační hodnoty parametrů stroje, časy a další údaje této metody jsou srovnávány s výsledky konvenční metody trigger. Ke zhodnocení kvality volumetrických kompenzací vytvořených z kalibračních hodnot je využito verifikačního testu kruhové interpolace.

This diploma thesis describes realization and testing on-the-fly measurement using tracking interferometer. This measurement enables to achieve higher amount of measured points and decrease time of machine tool calibration. Calibration and verification values of machine parameters, as well as time of measurement and other details of this method are compared with results of conventional method called trigger. To evaluate the quality of volumetric compensation created from calibration values, we use verification measurement of circular interpolation.
Testing technology on-the-fly instrument LaserTRACER
Keywords: Obráběcí stroj; kompenzace; geometrická přesnost; volumetrická přesnost; samonáváděcí interferometr; on-the-fly.; Machine tool; compensation; geometric accuracy; volumetric accuracy; tracking interferometer; on-the-fly.