Bezdrátová meteorologická stanice - Kebísek, Marcel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cieľom tejto práce je navrhnúť a implementovať systém pre bezdrôtové meranie meteorologických veličín, ich analýzu a sprostredkovanie užívateľovi s možnosťou zdieľania na internete. Systém bol navrhnutý s využitím bezdrôtového vývojového kitu SensorTag, ktorý slúži ako modul pre meranie a uchovávanie meteorologických hodnôt. Aplikácia pre MS Windows umožňuje prenášať namerané hodnoty z kitu technológiou Bluetooth LE, zobrazovať ich užívateľovi v podobe prehľadných grafov a zdieľať ich na najpoužívanejšom meteorologickom portáli.

The aim of this bachelor's thesis is to design and implement a system used for wireless measurement, analysis and display of weather data. The system was designed using wireless development kit SensorTag, which is used for measurement and storing the data. MS Windows application is capable of data transfer from the development kit by Bluetooth LE technology and displaying the data in interactive charts. It is also capable of sharing the data on the most widely used weather station website.
Wireless Weather Station
Keywords: meteorologická stanica; bluetooth; sensortag; weather station; bluetooth; sensortag