Rodinný dům - Pospíchal, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce řeší návrh rodinného domu v Lukách nad Jihlavou, v ulici Školní, p.č. 220/64. Pozemek je mírně svažitý. Objekt je navržený pro čtyř až pětičlennou rodinu, je dvoupodlažní, částečně podsklepený a má vestavěnou garáž. Obvodové stěny v suterénu jsou z betonových tvárnic Diton, nadzemní podlaží jsou z pórobetonových tvárnic Ytong. Rodinný dům je založen na betonových základových pasech a zastřešení je řešeno plochou jednoplášťovou střechou pultového charakteru.

Bachelor thesis solves a design of a family house in the town Luka nad Jihlavou, street Školní, located on plot No. 220/64. Plot is gently sloping. The house is designed for four or five-member family, house is designed as two-storey house, with partial basement, with built-in garage. External walls in basement are made of concrete blocks Diton. External walls in above-ground floors are of porous concrete block Ytong. Family house is based on concrete strips and roofing is solved a warm flat roof.
Family house
Keywords: Rodinný dům; nadzemní podlaží; částečně podsklepený; vestavěná garáž; jednoplášťová plochá střecha; pórobetonové tvárnice Ytong; Family house; above-ground floor; partialy basement; built-in garage; warm flat roof; porous concrete block Ytong