Tma a ticho - Konrádyová, Frederika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
CIeľom práce je pochopiť vzťah medzi hluchoslepou osobou a prostredím, v ktorom sa nachádza, pochopiť jej potreby a požiadavky na priestor a nyvrhnúť sociálne zariadenie pre tento typ ľudí.

The aim of this project is to analyse the relation between a deafblind person and his envi-ronment, understand his needs and requirements for surrounding space and subsequently respond to acquired knowledge with an architectural design of a facility for this specific type of people.
Darkness and silence
Keywords: Architektúra zmyslov; hluchoslepota; handicap; integrácia; priestorová orientácia; bezbariérovosť; Architecture of senses; Deafblindness; handicap; integration; spatial orientation; barrier-free