Generování rodokmenů z matričních záznamů - Marhefka, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Práca sa zaoberá oborom genealógie, spracovávaním, porovnávaním a klasifikovaním genealogických dát a následným prepájaním týchto dát do väčších celkov v grafovej databáze. Táto práca priamo nadväzuje na prácu Ing. Tušimovej a ďalej ju rozširuje. Rozšírenia popísané v práci sa budú týkať pridania podpory pre ďalšie formy vstupných genealogických dát, optimalizácií a vylepšení hlavného algoritmu realizujúceho spracovávanie genealogických záznamov. Cieľom práce bude teda zefektívniť algoritmus, zvýšiť jeho presnosť a pridať podporu pre matriky sobášov a úmrtí.

This work will discuss the field of genealogy, processing, comparing, and classifying genealogical data and subsequent connection of this processed data into bigger structures in graph database. This work directly continues the work of Ing Tušimová and further expands it. The expansions described in the work will be dedicated to addition of support for more forms of input genealogical data, optimization and expansions of the core algorithm realizing the processing of genealogical records. The goal of this work is therefore to make the core algorithm more efficient and precise as well as the addition of support for parish records of marriages and deaths.
Family Trees Making from Parish Records
Keywords: genealógia; grafová databáza; matričné záznamy; spracovávanie záznamo; genealogy; graph database; parish records; record processing