Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Jirmanová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Diplomová práce analyzuje ekonomickou a finanční situaci firmy VEBA, textilní závody, a.s. v letech 2002 – 2006. Obsahuje návrhy a doporučení ke zlepšení stávající situace firmy s přihlédnutím k možnostem firmy.

This Master´s thesis analyses the economic and financial situation of VEBA, the textile company, Plc in years 2002 – 2006. It includes also proposals and disposals for improvement of the present statue with consideration of the company possibilities.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: finanční analýza; akciová společnost; rozvaha; výsledovka; výkaz o CF; ukazatele; SWOT analýza; Porterova analýza; poměrové ukazatele; horizontální analýza; vertikální analýza; bankrotní modely; návrhy a opatření; financial analysis; PLC(public limited corporation); balance; income statement; cash flow statement; SWOT analysis; Porter analysis; ratio index; horizontal analysis; vertical analysis; bankrupt models; proposals and disposals