Řízení pohledávek v obchodní korporaci - Bártová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením pohledávek ve vybrané obchodní korporaci, především pohledávek po splatnosti. Je rozdělena na tři části. V teoretické části jsou popsány důležité pojmy z oblasti pohledávek, v analytické části je zhodnoceno řízení pohledávek ve vybrané obchodní korporaci a návrhová část zobrazuje vlastní návrhy na zlepšení řízení pohledávek.

This bachelor's thesis deals with receivables management in the selected business corporation, especially with overdue receivables. It is divided into three parts. The theoretical part describes important basic concepts of receivables, analytical part describes the management of receivables in the selected business corporation and the suggestion part describes it is own improvement of receivables management.
Receivables Management in Corporation
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; pohledávky po splatnosti; vymáhání pohledávek; dlužník; věřitel; receivables; receivables management; overdue receivables; recovery of debts; debtor; creditor