Návrh protipovodňové ochrany na vybrané části toku - Filípková, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práca sa zaoberá hydraulickým posúdením kapacity vodného toku pre povodňové prietoky na rieke Litava v riečnom kilometri 11,505 – 18,315 pomocou programu HEC-RAS 5.0.5, konkrétne 1D-2D numerického modelu. Na základe rozlivov, hĺbok a rýchlostí prebehlo vyhodnotenie výsledkov a následne bol vytvorený vlastný návrh protipovodňovej ochrany.

The master’s thesis deals with the hydraulic analysis of the water flow capacity for the flood flow on the river Litava in the river kilometres 11,550 – 18,315 using the HEC-RAS 5.0.5 specifically 1D-2D numerical model. On the basic of flood areas, depths and speeds the results were evaluated and subsequently was created own proposal flood protection.
Design of flood protection on selected location of the river
Keywords: Litava; HEC-RAS; 1D; 2D; rozliv vody; úprava toku; protipovodňová ochrana; Litava; HEC-RAS; 1D; 2D; flood areas; river adaptation; flood protection