Materiálový tisk UVB jednorázového dozimetru - Fryčová, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2024)
Cílem bakalářské práce byla příprava fotocitlivých vrstev reagujících změnou barvy na dávku ozáření a jejich následná kalibrace na dávky ozáření UVB 500 a 1 000 mJcm2 pomocí kalibračních činidel a změny tloušťky vrstvy. Experimentální část se zaměřuje na přípravu a nanesení vrstev a studium jejich barevné odezvy na dávku ozáření. Byla ověřena platnost recipročního zákona. Důraz byl kladen také na jednoduchost přípravy a použití výsledných jednorázových UVB dozimetrů.

The aim of the bachelor's thesis was the preparation of photosensitive layers responding by colour change to the exposure dose and their subsequent calibration to UVB irradiation doses of 500 and 1 000 mJcm2 using calibration agents and layer thickness change. The experimental part focuses on the preparation and application of the layers and the study of their colour response to the exposure dose. The validity of the reciprocity law was verified. The simplicity of preparation and use of the resulting disposable UVB dosimeters was emphasized.
Material printing of UVB disposable dosimeter
Keywords: Fotochemie; dozimetr; UVB záření; tenké vrstvy; materiálový tisk; Photochemistry; dosimeter; UVB radiation; thin layers; material printing