Skladovací hala - Frieda, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem této práce je navrhnout nosnou ocelovou konstrukci jednolodní haly se sedlovou střechou o rozpětí 24,00 m, délce 48,00 m a výšce 12,08 m. Vzdálenost vazeb je 6,00 m. Vaznice jsou navrženy jako plnostěnné. Použitý typ oceli je S235. Hala je projektována pro lokalitu Vídeň Simmering. Normy a podklady použité při tvorbě návrhu nosné konstrukce jsou obsaženy v seznamu použitých zdrojů. Práce je vytvořena za pomoci použití programů Scia Engineer 2010 (Studentská verze), Microsoft Office 2003 a AutoCAD 2008. Výsledkem této práce je statický výpočet s posouzením všech prvků nosné konstrukce, výkresová dokumentace a technická zpráva.

This thesis aims to design a bearing steel structure for single-nave hall with double-pitched roof. Roof dimesions are as follows, 24,00 meters span, 48,00 meters in length and 12.08 meters height. Roof truss distance is 6,00 meters. Binding rafters are designed as web-plated girders. Steel S235 is used in all elements. This hall is situated in Vienna-Simmering. All directives and standards used in the process of designing are included in the index. This work is created using following programmes, Scia Engineer 2010 (student licensed), Microsoft Office 2003 a AutoCAD 2008. This work resulted in design calculation with analysis of all elements in the bearing structure, design drawings and technical report.
Warehouse Hall
Keywords: hlavní nosný systém; větrové ztužidlo; členěný průřez; main supporting system; wind bracing; divided cross section