Řízení vibrační stolice pomocí embedded systému - Genčanský, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Význam vibrácií a vibračných testov je stále aktuálnejší vzhľadom k tomu, že neustále rastie počet mobilných elektronických zariadení. Táto práca sa zaoberá návrhom riadenia vibračného valca, ktorý je základným článkom pre testovanie vibrácií. V úvode je ukázaný prvotný pohľad na problematiku vibrácií, vibračných skúšok, vplyvu vibrácií na súčiastky, spoje a časti používané v mikroelektronike. Popísané sú princípy merania a riadenia vibračných systémov v praxi a je navrhnuté pracovisko pre testovanie a meranie vibrácií, vytvorené. Realizácia bola vytvorená v prostredí LabVIEW na platforme CompactRIO, ktorá zastrešuje pracovisko po stránke hardvéru.

The importance of vibration and vibration tests is increasingly relevant given th growing number of mobile electronic devices. This thesis descibes the design of control vibrating shaker table, which is an essential element for vibration testing. At the beginning is an initial look on the problematics of vibration, vibration test and influences of vibrations on electronic components, solder joints and other parts uses in microelectronics. Provides insight to the principles of vibration measurement and controlling system used in industry. The workplace is designed for testing and measuring of vibrations. The workplace designed and developed in the LabVIEW enviroment based on CompactRIO platform.
Vibration system control through embedded system
Keywords: Vibrácie; vibračné skúšky; riadenie; labview; vibračná stolica; Vibrations; vibrations test; control; labview; shaker table