Využití nestandardního drobného kameniva do stmelených směsí podkladních vrstev vozovek - Chloupek, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Práce se zabývá možnostmi využití nestandartního drobného drceného kameniva v podkladních vrstvách. Cílem je výzkum použití kameniva z konkrétní lokality a jeho následné posouzení. V teoretické části jsou shrnuty základní informace o stmelených vrstvách a normové požadavky na stmelené směsi a jejich materiály. Praktická část popisuje variantní návrh směsi a následné ověření důležitých návrhových parametrů pomocí průkazních a experimentálních zkoušek. Získané poznatky ohledně navržených směsí potvrzují možnost využití těchto materiálů v podkladních vrstvách.

The works deals with the possibilities of using non-standard fraction of fine crushed aggregate in route base layers. Goal of my thesis is research of using material from specific location. Theoretical part summarizes basic knowledge regarding bound mixtures and their normative requirements. Practical part of my thesis describes my various mixture design and following testing and determination of design properties by official and experimental tests. The conclusion summarizes the researched outputs and findings, which confirm the future possibilities of using this material in base layers.
The use of the waste aggregates for bound mixtures of pavements
Keywords: Drobné drcené kamenivo; nestandardní frakce kameniva; směsi stmelené cementem; podkladní vrstvy; sítový rozbor; Proctor modifikovaný; pevnost v tlaku; pevnost v příčném tahu; odolnost proti mrazu a vodě; modul pružnosti.; Fine crushed aggregate; non-standard fraction of material; mixtures bounded by cement; bounded layers; base layers; screen analysis; Proctor modified; compressive strength; cross-tensile strength; frost and water resistance.