Bezdrátové komunikační moduly pro mikrokontroléry - Klíma, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cíl diplomové práce je rozebrání problematiky bezdrátové komunikace mezi mikrokontroléry. V první části práce je rozebraná problematika bezdrátového ISM pásma. Hlavně moduly RFM12B a ZigBee, které v tomto pásmu pracují a ZigBee standart V druhé části je popsaná realizace desky pro oba moduly. Dále jak naprogramovat ZigBee modul. A nakonec programy pro testování modulů.

The aim of this master’s thesis is analysis of wireless communication between mikroprocesors. The first part of the work are analysed the problems the wireless free ISM band. Mainly RFM12B and ZigBee module, which i these band work and ZigBee standart. The second part are described relazation board for both module. Further how programming ZigBee module. And at last programs for tested module.
Wireless communication modules for microcontrollers
Keywords: ISM pásmo; bezdrátové moduly pro ISM pásmo; ZigBee standard; topologie sítě; BitCloud; ZigBit; RFM12B; ISM band; wireless module for ISM band; ZigBee standard; network topology; BitCloud; ZigBit; RFM12B