Vyhodnocování výsledků dlouhodobých zkoušek el. strojů - Kocman, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Bakalářská práce je orientována na problematiku studia provozních vlastností el. strojů, zejména s kluzným kontaktem. Prezentováno je zpracované vyhodnocení dlouhodobých zkoušek těchto strojů v provozních podmínkách. Těžiště v této bakalářské práci je orientováno na posouzení velikosti opotřebení kartáčů, degradace kroužků.

The bachelor’s thesis is focused on the service characteristics of electric machines problem, especially with sliding contact. Further, long-term testing evaluation of those machines in operating conditions is presented. The main importance in this bachelor’s thesis is oriented on examination of brush wear size and circles degradation.
Evaluating the results of long-term testing of electrical machines
Keywords: elektrický stroj; dlouhodobé zkoušky; měření; vyhodnocování; electric machine; long-term tests; measure; evaluation