Autobusová zastávka v Tišnově - Ivanič, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom a posúdením nosnej oceľovej konštrukcie zastrešenia autobusovej zastávky pre 6 autobusov. Konštrukcia sa nachádza v meste Tíšnov. Jej pôdorysné rozmery sú 8,4 x 58,0 m a je rozdelená 11 priečnymi väzbami po 5,8 m do 10 polí. Priečnu väzbu tvorí jeden stĺp a 2 symetrické väzníky tvorené horným pásom v sklone 5°, dolným pásom, diagonálami a zvislicou. Na hornom páse sú uložené väznice, ktoré spolu so strešnými a pozdĺžnymi stužidlami zabezpečujú priestorovú tuhosť. V rámci práce je riešené posúdenie hlavných nosných prvkov, ich detailov a výkresová dokumentácia.

The batchelor's thesis deals with the design and assessment of the supporting steel structure of the roof of the bus station for 6 buses. The structure is located in the city of Tíšnov. Its floorplan dimensions are 8,4 x 58,0 m and it is divided into 10 fields by 11 main frames of 5,8 m each. The main frame consists of one column and two symmetrical trusses formed by upper beam at a 5° slope, the lower beam, diagonals and vertical. On the upper beam the purlin is are placed, which, with the transverse and longitudinal stiffeners, ensure spatian rigidity. The thesis deals with the assessment of the main supporting elements, their details and drawing documentation.
The bus stop in Tišnov
Keywords: Oceľová konštrukcia; nosná konštrukcia; zastrešenie; priehradový väzník; stĺp; zaťaženie; posúdenie; Steel structure; load-carrying structure; roofing; lattice truss; column; load; assessment