Realistické zobrazování sněhu - Chukir, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá vizualizací sněhových útvarů, takzvaně kajícníků, anglicky penitentes . Součástí této práce je i sesbírání dat potřebných k odvození optických vlastností materiálu tvořící kajícníky, tedy různé fáze mezi sněhem až ledem. Pro vizualizaci je použita metoda Progressive Transient Photon Beams , kterou tato práce implementuje za pomoci SmallUbpb.

This diploma thesis follows visualization of snow formations, which are called penitentes. This work includes also collecting the data needed to derive the optical properties of the penitentes material. Which are different phases between snow and ice. For visualization method is used Progressive Transient Photon Beams, that this work implements with the help of SmallUbpb.
Realistic Visualization of Snow
Keywords: Vizualizace; sníh; optické vlastnosti sněhu; volumetrické vykreslování; Visualization; snow; optical properties of snow; volumetric rendering