Administrativní budova s výrobní halou - Břečka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem diplomové práce je návrh ocelobetonové konstrukce administrativní budovy a ocelové výrobní haly situované v Moravských Budějovicích. Půdorysné rozměry administrativního objektu jsou 48,0 x 60,0 m a výška je 17,0 m. Hlavní konstrukční materiál je ocel S 235 a beton C30/37. Nosná konstrukce je tvořena sloupy, průvlaky a stropnicemi. Osová vzdálenost sloupů je 6,0 m (5,0 m). Půdorysné rozměry výrobní haly jsou 24,0 x 60,0 m a výška je 12,0 m. Uvnitř výrobní haly je jeřábová dráha. Byla provedena analýza dvou variant řešení nosného systému výrobní haly. První variantou je konstrukční systém s tuhými rámy. V druhé variantě jsou použity příhradové vazníky. Porovnáním obou nosných systémů bylo zjištěno množství použité oceli pro obě varianty. Následně byla varianta s příhradovými vazníky rozpracována včetně statického výpočtu, výkresů a výkazu materiálu. Je vypracován statický výpočet hlavních nosných prvků konstrukce. Výpočty jsou zpracovány pomocí platných evropských norem.

The aim of this diploma´s thesis is to design steel-concrete structure of the office building and steel structure of production hall situated in Moravské Budějovice. The dimensions of the office building are 48,0 x 60,0 meters and height is 17,0 meters. The main constructional material is S 255 steel and C30/37 concrete. The load bearing structure of the hall consists of the columns, primary and secondary beams. The axial distance of columns is 6 meters (5 meters). The dimensions of the production hall are 24,0 x 60,0 meters and height is 12,0 meters. Inside the production hall is craneway. An analysis of two solutions of the supporting structure was performed. The first variant is consists of rigid frames. Truss girder in the second variant is an alternative solution. Both variants were compared and the amount of steel was found. The selected option was developed in greater details with static calculation, drawings and material report. The static analysis of the main load bearing parts of the structure is processed. The calcuation were made in accordance with the European design codes.
Office building with production hall
Keywords: ocelová konstrukce; beton; ocel; vazníky; vaznice; sloupy; průvlaky; stropnice; administrativní objekt; výrobní hala; jeřábová dráha; základy; šroub; svar; jeřáb; steel structure; concrete; steel; trusses; purlins; columns; primary beams; secondary beams; office building; production hall; craneway; foundations; screw; weld; crane