Elektronická informační tabule LCD - Bureš, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato diplomová práce ve svém začátku pojednává o průzkumu existujících řešení elektronických informačních LCD systémů. Účelem tohoto průzkumu je nabytí inspirace, co je uživatelům těmito profesionálními systémy nabízeno, potažmo co od těchto systémů uživatelé očekávají. Na základě takto nabytých poznatků se dále práce věnuje návrhu vlastního systému, který může sloužit jako další alternativa profesionálních řešení firem na trhu, ve smyslu struktury konceptu řešení zadané úlohy. Po vlastním návrhu systému práce chronologicky pojednává o zvolených „nástrojích“ použitých pro vlastní realizaci zadané úlohy Elektronické informační tabule LCD. Jak hardwarové, tak i softwarové části úlohy, která tvoří majoritní část této diplomové práce. V závěru práce jsou prezentovány dosažené praktické výsledky.

This diploma thesis deals with the research of existing solutions of electronic information systems. The purpose of this survey is to inspire what is offered to users of these professional systems, or what users expect from these systems. Based on the acquired knowledge, the thesis also deals with the design of its own system, which can serve as another alternative to professional solutions of companies on the market, in the sense of the concept of solution of the given task. After the design of the system, the thesis deals chronologically with the selected "tools" used for the actual implementation of the assigned task Electronic Information Boards. Both hardware and software parts of the task, which form the majority of this thesis. At the end of the work are presented practical results.
Electronic notice board LCD
Keywords: Raspberry Pi; Raspbian; Python; Apache 2; Django; Celery; MySQL; MariaDB; webová aplikace; Threading; ADS1015; GPIO; Tkinter; GUI; Joystick; Raspberry Pi; Raspbian; Python; Apache 2; Django; Celery; MySQL; MariaDB; web application; Threading; ADS1015; GPIO; Tkinter; GUI; Joystick