Procedurální generování měst - Hamerník, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá procedurálním generováním měst. Jsou v ní definovány jednotlivé etapy generování města a existující metody sloužící k jejich vytvoření. Dále jsou uvedeny postupy vycházející z použitých metod při implementaci systému schopného generovat města. Výsledný generátor je schopen vytvářet města na základě počátečního náhodného semínka.

This work is about procedural generation of cities. There are defined the different stages of city generation and existing methods used to achieve them. The following describes the procedures used to implement a system capable of generating cities. The resulting generator is able to generate cities based on input random seed.
Procedural Generation of Cities
Keywords: procedurální generování; generování města; L-systém; Perlinův šum; squarified treemap; generování interiéru; generování terénu.; procedural generation; generation of cities; L-system; Perlin noise; squarified treemap; generation of interier; generation of terrain.