Hotel - Mikač, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby sloužící k dočasnému ubytování. Stavba hotelu se nachází v centru obce Halenkov na parcele č. 103/1, která je územním plánem určena k výstavbě. Objekt je navržen jako nepodsklepený se dvěma nadzemními podlažími. Půdorys je tvořen dvěma obdélníky koncipovanými do písmene L. Střecha objektu je navržena jako sedlová se sklonem 15 stupňů v ubytovací části a jako plochá nad restaurační častí. Stavbu tvoří zděný konstrukční systém z keramických tvárnic Porotherm, založený na základových pasech z prostého betonu. Stropy objektu jsou tvořeny železobetonovými deskami a dutinovými panely. Hotel je vybaven 13 pokoji pro 26 hostů a restaurace navržena s kapacitou 72 míst. Práce je zpracována ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby, obsahující všechny náležitosti dle platných norem a předpisů.

This diploma thesis solves design of the new building for temporary accommodation. The building of hotel is located in the center of village Halenkov on plot no. 103/1, which is city plan for construction of buildins for development. The building is designed as two and no cellerage. The floor plan of designed building is creating the shape of letter L. The has gabled roof with a slope of 40 degree at the part for accomodation and single-layer flat at the part for restaurant. The building is of brick construction system of Porotherm blocks based on concrete footings. The ceilings consist of reinforced concrete monolithic slab andpre-stressed concrete floor slabs. The hotel is equipped with 27 rooms for 50 guests and the restaurant is designed for 72 customers. The thesis is processed in the form of project documentation for new building, containing all the requirements according to applicable standards and regulations.
Hotel
Keywords: Hotel; restaurace; základové pasy; systém Pototherm; železobetonová stropní deska; předpjaté stropní panely; sedlová střecha; titanzinková krytina dřevěný vazník; provětrávaná fasáda; vnější kontaktní zateplovací systém.; Hotel; restaurant; Porotherm; reinforced concrete slab; pre-stressed concrete floor slab; gabled roof; Titaniumzinc sheet; timber truss; ventilated facade; external thermal insulation systém.